Alles begint met een eerste stap.

Hypotheken

Ook een hypotheekadvies traject. Wat ons anders maakt dan andere adviseurs, is onze manier van werken en hoe we me jou communiceren tijdens deze spannende periode. We leggen je graag per stap uit wat je van ons kunnen verwachten.

Kennismaken en inventariseren

Onze samenwerking start met een oriënterend gesprek waarin we elkaar beter leren kennen. Om een goed beeld te krijgen van wie je bent en hoe we jou het best kunnen helpen, bespreken we al je wensen, ideeën en behoeften. Onderwerpen als overlijden, arbeidsongeschiktheid en pensioen komen in dit gesprek ook aan bod. Ook is dit het moment om alle relevante financiële gegevens te verzamelen. En omdat je kennis van hypotheken minstens zo belangrijk is als het uiteindelijke advies, zorgen we continu voor een heldere uitleg. Zo nemen we graag uitgebreid de tijd om alle vervolgstappen toe te lichten en eventuele vragen te beantwoorden. Want alleen als je écht weet waar het over gaat, ben je in staat om een weloverwogen keuze te maken. 

Analyseren en adviseren 

Na het oriënterende gesprek volgt ons advies. Hierin zijn alle belangrijke aspecten verwerkt: je situatie en wensen, de verzamelde gegevens en zowel onze als jouw kennis en ervaring. Maar natuurlijk ook de hypotheekrentes, hypotheekvoorwaarden en de laatste fiscale ontwikkelingen. Je kunnen het advies zien als de oplossing van je persoonlijke hypotheekpuzzel. De markt is in sommige gevallen ingewikkeld, maar we zijn creatief! Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. 

Bemiddelen

Als ons advies leidt tot het afsluiten van een hypotheek, zorgen wij er in de bemiddelingsfase voor dat alle praktische zaken worden geregeld. Zo verzorgen wij de aanvraag bij de bank, controleren de voortgang en onderhouden we het contact met banken, makelaars, verzekeraars en taxateurs. Het papier- en regelwerk nemen we volledig van je over, maar niet zonder je intensief te betrekken bij het traject. Telefonisch, via WhatsApp, per mail en in een persoonlijk gesprek houden we je regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen. Op die manier weet je precies waar jullie aan toe zijn. 

Nazorg en beheer 

Is de hypotheek gepasseerd bij de notaris en ben je officieel eigenaar van de woning? Dan sta je er niet ineens alleen voor. Integendeel. We blijven met je in contact, bijvoorbeeld om je te informeren over belangrijke wijzigingen in de wetgeving of een financieel product. Bovendien blijven we, als je vertrouwde adviseur, graag het aanspreekpunt voor alle vragen, ideeën en toekomstplannen die bij jou leven. En heb je interesse in het verduurzamen van de woning, maar geen idee hoe jullie dit moeten aanpakken? Ook dan kun je een beroep op ons doen. Met informatie over de mogelijkheden, praktische tips over onder andere subsidies en de juiste financiële producten helpen wij je door het verduurzamingsproces.